Raid Gauloises 2000
- nu med dansk deltagelse!

I april år 2000 vil fem danskere - en kvinde og fire mænd - deltage i det 10'ende "Raid Gauloises", som regnes for verdens hårdeste adventureløb. Løbet starter denne gang i Tibet og går derfra over Himalayabjergkæden og ned i det subtropiske sydlige Nepal. Det er første gang et dansk hold skal deltage.

Adventureløb forener forskellige extreme-sports discipliner. Denne type konkurrenceløb er på alle niveauer blevet mere og mere populær de sidste år, og det største af dem alle er Raid Gauloises, som næste år bliver afholdt for tiende gang. Følgende citat fra en tidligere deltager beskriver alvorligheden i løbet:

"I wanted to do the Raid Gauloises because it's the world's toughest endurance race. Period! It's a 24 hour race, eight to twelve days of competition performed in a state of constant peril. Tougher then the Ironman triathlon. Tougher then the Tour de France. Held in different remote corner of the world each year, it seeks nothing less, in the words of Fusil, than: "to push individuals to their mental, physical, and emotional limits." You will suffer!"

Martin Dugard i bogen
"Surviving the toughest race on earth"


At sætte et hold sammen der kan gennemføre Raid Gauloises, kræver omhu. Ikke nok med at vi skal beherske mange forskellige discipliner, f.eks., bjergbestigning, klatring, rafting, wild-water, hav-kajak, mountainbike, hesteridning, orientering under extreme forhold, overlevelse under extreme forhold med meget lidt udstyr, og hele tiden kunne fungere som et team. Dette stiller meget høje krav til deltagerne

Det danske hold består af fem tilsyneladende helt almindelige danskere med "almindeligt" arbejde, familie etc., men under overfladen lurer lysten til eventyr, og viljen til at gøre det umulige. Vi har hver vore specialer, og tilsammen mange års erfaring i alle de discipliner, som Raid Gauloises består af.

Raid Gauloises bliver dækket bredt af presse og TV fra hele verden, og den danske deltagelse i løbet vil - ligesom vore træningsture til bl.a. Grønland - blive dækket af dansk TV. Denne del er endnu ikke helt på plads, men vil være det i løbet af et par måneder.

At gennemføre et løb af denne størrelse, kræver megen planlægning, penge og uhyre mængder af træning. Derfor har vi brug for sponsorer til at realisere projektet.

E-mail os på:
raid@willerup.com

 


Jesper Ritzau, 34 år

Ekspeditionsleder. Frilufts -og klatre instruktør. Har klatret siden 1986. Ledte i 1989 den første danske klatre-ekspedition til Elbrus, 5.644m. Europas højest bjerg i Caucasus. Deltog i 1991 på "Den Danske Dhaulagiri Ekspedition", der bragte den første dansker op over 8000m. I 1993 ekspeditionsleder for "Den Danske Silkevejs Ekspedition", der gik til Tien- shan bjergene og Pamir bjergene i Central-asien. Har to gange stået på ski fra over 6.000m. I 1995 deltog han i "Kebnekaiser Classic". Et to dages extremt ski/bjergbestigningsløb i Lapland, Sverige. I 1998 & 1999 ekspeditonsleder for to raftingekspeditioner til Karnarli- floden og Sun-Kosi floden i Nepal. Har været to år i forsvaret,og er medlem af "Eventyrens Klub". Har klatret i Skandinavien, Alperne, Tartry, Caucasus, Kazachstan, Kirgisien, Himalaya og på Grønland

Specialer: bjergbestigning, klatring, dykning, MTB og extremt-skiløb.


Bettina Aller, 36 år

Adventure-trekker og vores pep-talker. Blad-udgiver. Har trekket i hele verden gennem de sidste 12 år. Bettina er vores regnskovsekspert, da hun bl.a. har krydset Borneo til fods. I april 1999 gik hun som den første skandinaviske kvinde til Nord-polen. Dyrker trekking, marathon, kajak og ridning. Har trekket i bjergene i Canada, Peru, Bolivia, Nepal, Kalimantan-Borneo, Irian Jaya-Ny Guinea, Congo, Thailand, Sumatra, Kina og junglen i Amazonas.

Specialer: jungle-trekking, ridning, løb, kajak og flyvning.


Finn Korsgaard, 37 år

Klatrer, ekspeditionslæge og stifinder. Anæstesilæge på Vejle Sygehus. Har klatret siden 1986. Soloklatrede i 1990 som første dansker Sydamerikas højeste bjerg Aconcagua (6962 m) i Argentina. Var deltager på "Den Danske Dhaulagiri Ekspedition" og "Den Danske Silkevejs Ekspedition". Medejer af Odense Klatrehal. Rejst og klatret i Skandinavien, Alperne, Himalaya, Kazachstan, Kirgisien og Andesbjergene.

Specialer: bjergbestigning, klatring, orienteringsløb, cykling, svømning, dykning og medicin.


Frederik Willerup, 30 år

Klatrer og padler. Ansat som ingeniør i Hewllett-Packard, England. Har klatret siden 1992 og roet "white-water"-kajak intensivt siden 1995. Frederik har boet tre år i Idaho, USA, hvor han padlet mange af Idaho's berømte floder, som f.eks. The Middel Fork of the Salmon og Payette's North Fork. Forsøgte i 1998 på "Polak-ruten" på Aconcagua, 6.962m. sammen med Mathias. Har klatret og padlet i Skandinavien, Alperne, Frankrig, England, Spanien, Yosemite(USA), Mexico og Andesbjergene.

Specialer: whitewater-kayak, rafting, kajak, ridning og klatring.


Mathias Willerup, 27 år.

Mathias Willerup, 27 år. Klatrer og "caver" (huleklatring). Ansat som grafisk designer i Hewlett-Packard, England. Har klatret siden 1990, og cavet intensivt siden 1995. Mathias har de sidste tre år boet i Bristol, England. Lige uden for hans dør ligger der klipper og caves, som bliver benyttet hverdag. I omegnen ligger der mindre bjerge, der bliver brugt til hyppige desperate MTB-ture. Løber desuden bjerg-marathon(field-marathon). Var sammen med Frederik på Aconcagua i 1998. Har klatret og carvet i Skandinavien, Alperne, Frankrig, England, Spanien, Yosemite(USA), Mexico og Andesbjergene.

Specialer: klatring, caving, MTB, windsurfing, snowboard og bjerg-marathon.


http://willerup.com